User Profiles

User’s profile page

Sami Koponen

Contact Information

Game Library Publications

Bambukoto

Lähdeteos Bliaron - Kalthanien perintö -roolipeliin. Lähdeteoksessa keskitytään maagikoulun arkeen ja pelaajat pääsevätkin tutustumaan siihen miten Puvo Sahen opettaa magiankäyttöä ja kouluttaa nuoria noviiseja täysivaltaisiksi Puvon munkeiksi.

Härmän raitilla

Jos Suomen kulttuurihistoriassa on jokin ajanjakso, joka vetää vertoja hollywoodilaiselle melodraamalle ja verenkarvaiselle valtajuonittelulle, on se 1800-luvun Pohjanmaa. Rikkaat mahtisuvut, ylpeät puukkojunkkarit, onnettomat rakastavaiset ja Jumalan tahtoa etsivät uskovaiset kuuluvat kaikki tämän aikakauden tarinoiden kuvastoon. Kyse ei ole historiallisista tosiseikoista, vaan siitä, millaisena haluamme pohjalaisen kansanluonteen nähdä.

Pelissä pelaajat luovat ensin dramaattisen asetelman ja pelaavat sitten joukon kohtauksia, joissa nämä dramaattiset jännitteet selvitellään. Näin syntyy tarina, joka etenee vauhdikkaasti ja on kerrottu nopeammin kuin ehdit katsoa Pohjalaiset-elokuvan.

Ropeconin skenaariokilpailun 2016 kolmas sija.

JR 8

Talvisota, jatkosota ja Lapin sota ovat 1940-luvun historiallisia tapahtumia, mutta me tunnemme ne ainoastaan isoisiemme tarinoista ja muutamista kuuluisimmista sotaelokuvista.

Tämä peli ei pyri kuvaamaan historiallista totuutta, vaan se toimii noiden tarinoiden tavoin. Niissä kuvataan tiettyjä mieleenpainuvia tapahtumia ja kohtauksia. Väliä ei ole sillä, missä ne tapahtuvat, mikä on sodanjohdon käsitys tilanteesta tai missä järjestyksessä kaikki tapahtui. Ne ovat hetkiä sodasta, jotka ovat painuneet sotilaiden mieliin, ja se on tärkeintä.

Tässä pelissä ei siis ole suurta draaman kaarta eivätkä tapahtumat välttämättä etene aikajärjestyksessä. Välähdyksenomaisista tapahtumista voi muodostua tarina, jos pelaajat niitä siten tulkitsevat. Pelinjohtajan käsikirjoituksesta se ei johdu, koska sellaista ei ole.

Kyse on Tuntemattoman sotilaan, sotaveteraanien kertomien tarinoiden ja luovan mielikuvituksen yhdessä kehräämästä kokonaisuudesta, eturintaman sotamiehen kuvitellusta kokemuksesta.

Ahdas vuosi

Eräänä aamuna Silmu heräsi norsu harteillaan. Sellaisen taakan alla teki mieli jäädä sänkyyn nukkumaan, mutta jotenkin Silmu kuitenkin pääsi jaloilleen. Eihän sitä nyt heti voi luovuttaa.

Jep, tämä peli käsittelee masennusta. Lähesty harkiten.

Tekijä: Sami Koponen

Nyt on mies

Tässä roolipelissä kaikki pelaajahahmot ovat miehiä. Heidän yhteisönsä on joutunut hankalaan tilanteeseen ja on pelaajien asia päättää, miten hahmot siihen reagoivat.

Tekijä: Sami Koponen