User Profiles

User’s profile page

Antti Leppä (Antti Leppä)

Olen pienestä pojasta alkaen rakastanut roolipelaamista. Nuorempana keskityin vahvasti pelaajan rooliin. Myöhemmin varttuneemmalla iällä olen siirtynyt lähinnä kirjoittamaan ja vetämään pelejä vaikka edelleenkin myös mielelläni pelaan.

Toinen suuri lapsuudessa herännyt intohimoni on ohjelmointi.

Näiden kahden kiinnostuksen kohteen välillä ei liene pientä nörttileimaisuutta lukuunottamatta ole kovinkaan paljoa yhteistä. Itse olen löytänyt yhtenevän kohdan ainakin jakamisesta.

Mielestäni (varsinkin vapaaehtoisena) tehty työ pitäisi jakaa muidenkin käyttöön oli sitten kyseessä vaivalla toteutettu ohjelma tai vaikkapa roolipeli. Tästä syystä kannatankin vahvasti niin open sourcea kuin open dataakin.

Näistä aineksista on syntynyt myös Forge & Illusion.

Yksin en kuitenkaan ole tätä tehnyt. Tätä, kuten useita muitakin projektejani on ollut tukemassa useita hyviä ystäviä sekä uskollisia liittolaisia.

Olen myös Foytin perustaja. Kyseinen yritys on tosin perustettu alunperin vain hoitamaan pakollista rahaliikennettä Forge & Illusionin ympärillä, joten kauas ei siinäkään FnI:stä mennä.

Roolipeliharrastuksen lisäksi olen päässyt Otavan Opiston kautta olemaan mukana myös pedagogisten pelien kehittämisessä viimeisen muutaman vuoden ajan.

Olen myös järjestäjänä α-con -nimisen pöytäroolipelien tekijöiden eli suunnittelijoiden, pelinjohtajien, teoreetikoiden ja ylipäätään skeneaktiivien tapahtumassa.

Game Library Publications

YDIN -roolipelisäännöstö (Fantasia)

YDIN on roolipelisäännöstö.

YDIN-säännöstön ideana on olla
mahdollisimman yksinkertainen ja helppo
säännöstö pelata roolipeliä. Peli sopii niin aloittelijoille, nuoremmille
pelaajille kuin niille, jotka ovat kyllästyneet polkemaan sääntökirjojen
ja taulukoiden suossa pelatessaan. Pelin säännöt antavat
pelaamiselle raamit, joita voi sitten laajentaa lisäsääntöjen puitteissa
tai ideoimalla uusia sääntöjä omiin tarpeisiin itse. Vaikka kyseessä on
täysipainoinen säännöstö, sosiaalisille ratkaisuille jätetään runsaasti
tilaa.

YDIN -roolipelisäännöstö (Fantasia) on suunniteltu
fantasiaroolipelaamista varten, mutta säännöstöä on helppo
soveltaa myös muunlaisissa peliympäristöissä.

Säännöstön eräänlaisena mottona voitaisiin pitää lausetta: "Ei anneta
säännöstön seistä hyvän roolipelaamisen tiellä".

Forum Activity

57

Organizer in events

Nov 19, 2016 - Nov 19, 2016
"On kulunut sukupolvia siitä kuin Joenposken kylässä kapinoitiin Lunarin Imperiumia vastaan. Tuolloin kapinalliset kokoontuivat nyt ränsistyneessä ja hylätyssä majatalossa; Eurmalin Tokkurassa... Nyt ...
Oct 28, 2016 - Oct 30, 2016
X-Con 2016, tapahtuma LARP-pelinjohtajille ja skeneaktiiveille. Ilmainen peruuttamisaika loppuu 14.10 klo 12.00, tämän jälkeen peruuttaneet saavat enää puolet osallistumismaksustaan takaisin. Kotis...
Oct 22, 2016 - Oct 22, 2016
"On kulunut kaksi vuotta Tormaun puolueen voitonjuhlista ja Rethemin sisällissodan virallisesta lopusta. Ithiuksen tuhottua linnaa on korjattu, jotta paronitar Carine voisi palata mailleen ja asua kut...
Jan 22, 2016 - Jan 24, 2016
Nov 21, 2015 - Nov 22, 2015
Eeppinen fantasiakarkelo Soalin varjo palaa kolmannella osallaan entistä kuumeisempana!
Mar 7, 2015 - Mar 8, 2015
Soalin varjo II on Otavan Opistolla 7.3. - 8.3. pelattava roolipeli, jossa pelaajat pääsevät valitsemaan haluavatko he mielummin pelata Hyvien kansojen allianssin vai Kaaoksen sotajoukkojen jäseniä!
Nov 7, 2014 - Nov 9, 2014
X-Con on suomalaisten liveroolipeliaktiivien järjestämä koulutus kaikille, joita kiinnostaa liveroolipelien eli larppien järjestäminen.
Oct 11, 2014 - Oct 12, 2014
Soalin varjo on Otavan Opistolla 11.10. - 12.10. pelattava roolipeli, jossa pelaajat pääsevät valitsemaan haluavatko he mielummin pelata Hyvien kansojen allianssin vai Kaaoksen sotajoukkojen jäseniä!