Game Library - Ulkoavaruuden muukalaiset ja enemmistön tyrannia

Game library allows you to publish your own games and browse games published by others. Free PDF -versions are available for downloading and some of the games are even available to be purchased as books, which are delivered directly into your home.

Ulkoavaruuden muukalaiset ja enemmistön tyrannia

Ulkovaruuden muukalaiset ja enemmistön tyrannia on tulevaisuuteen sijoittuva live-roolipeli, jossa avaruuden muukalaiset ottavat yhteyttä maapalloon ensi kertaa sattumalta kesken globaalin presidentinvaalikampanjan. Presidenttiehdokkaiden kannat muukalaiskysymykseen vaihtelevat aina taloudellisen hyödyn tavoittelusta uskonnollisiin ongelmiin. Pelaajat muodostavat vaalikampanjatiimejä, joiden tehtävänä on kirjoittaa ja esittää vaalien viimeinen puhe. Kussakin tiimissä on 3–5 jäsentä, joilla on omat roolinsa ja vastuualueensa. Pelin teemana on muukalaisten kohtaaminen, ja peli esittelee myös politiikan toimintamekanismeja.
Larppi on tarkoitettu erityisesti puheviestinnän opiskeluun, ja sen tavoite on opettaa esiintymistä, ryhmäviestintää ja retoristen keinojen käyttöä hauskalla tavalla. Tiimit kilpailevat keskenään ja arvioivat lopussa toistensa suorituksia. Vaalien voittaja valitaan arvioiden perusteella, ja tiimit saavat samalla palautetta puheestaan. Opettaja arvioi pelissä sitä, miten oppilaat analysoivat peliä, siinä tarvittuja taitoja ja sen aikana pidettyjä puheita.
Larpissa pelataan vuotta 2129, kun maailma valmistautuu kerran viidessä vuodessa järjestettäviin Yhdistyneen maailmanvaltion presidentinvaaleihin. Pelaajat pelaavat kukin yhden maanosan asettamaa ehdokasta ja tämän kampanjatiimiä. Pelin aikana pelinjohtaja antaa pelaajille uutisia avaruuden muukalaisista ja vaalitilanteesta ja luo näin jännityksestä tihenevän tunnelman. Pelinjohtaja johtaa myös puhetilaisuutta, laskee vaalien tuloksen ja julistaa voittajan. Larpin lopuksi pelinjohtaja auttaa pelaajia purkamaan peliä ja sen teemoja keskustelemalla.
55