User Profiles

User’s profile page

Maija Korhonen

Contact Information

Game Library Publications

Ulkoavaruuden muukalaiset ja enemmistön tyrannia

Ulkovaruuden muukalaiset ja enemmistön tyrannia on tulevaisuuteen sijoittuva live-roolipeli, jossa avaruuden muukalaiset ottavat yhteyttä maapalloon ensi kertaa sattumalta kesken globaalin presidentinvaalikampanjan. Presidenttiehdokkaiden kannat muukalaiskysymykseen vaihtelevat aina taloudellisen hyödyn tavoittelusta uskonnollisiin ongelmiin. Pelaajat muodostavat vaalikampanjatiimejä, joiden tehtävänä on kirjoittaa ja esittää vaalien viimeinen puhe. Kussakin tiimissä on 3–5 jäsentä, joilla on omat roolinsa ja vastuualueensa. Pelin teemana on muukalaisten kohtaaminen, ja peli esittelee myös politiikan toimintamekanismeja.
Larppi on tarkoitettu erityisesti puheviestinnän opiskeluun, ja sen tavoite on opettaa esiintymistä, ryhmäviestintää ja retoristen keinojen käyttöä hauskalla tavalla. Tiimit kilpailevat keskenään ja arvioivat lopussa toistensa suorituksia. Vaalien voittaja valitaan arvioiden perusteella, ja tiimit saavat samalla palautetta puheestaan. Opettaja arvioi pelissä sitä, miten oppilaat analysoivat peliä, siinä tarvittuja taitoja ja sen aikana pidettyjä puheita.
Larpissa pelataan vuotta 2129, kun maailma valmistautuu kerran viidessä vuodessa järjestettäviin Yhdistyneen maailmanvaltion presidentinvaaleihin. Pelaajat pelaavat kukin yhden maanosan asettamaa ehdokasta ja tämän kampanjatiimiä. Pelin aikana pelinjohtaja antaa pelaajille uutisia avaruuden muukalaisista ja vaalitilanteesta ja luo näin jännityksestä tihenevän tunnelman. Pelinjohtaja johtaa myös puhetilaisuutta, laskee vaalien tuloksen ja julistaa voittajan. Larpin lopuksi pelinjohtaja auttaa pelaajia purkamaan peliä ja sen teemoja keskustelemalla.

Neljä lasta ja koira ja kerrassaan hieno vanha kunnon hauska pieni seikkailu

Tekijät: Maija Korhonen & Jenni Kauppinen

Seikkailu kertoo neljän lapsen ja koiran (sisarukset Julius, Riku ja Anneli, heidän serkkunsa Pirkka ja Pirkan koira Peni) seikkailuista, jotka tyypillisesti sijoittuvat loma-aikaan Pirkan vanhempien, ankaran Pentti-sedän ja kiltin Anni-tädin tiluksille. Pentti-setä on tiedemies ja hänen keksintönsä ja tutkimuspaperinsa ovat usein vaarassa. Lapset ovat reippaita ja nokkelia ja joutuvat herkästi keskelle mysteerejä, jotka ratkeavat puolivahingossa usein salakäytävien ja salakuuntelun avulla. Seikkailussa pyritään luomaan kokonainen, stereotyyppinen lapset seikkailevat -tarina.

Viisikon lapset ovat etuoikeutettuja ylemmän keskiluokan lapsia 1940-luvun Britanniassa. Siksi heidän toimissaan näkyy ajan muukalaisvihamielisyys, luokkasyrjintä sekä konservatiiviset sukupuoliroolit. Nämä asenteet muuttavat loppumattomat lapsuuden onnelliset kesäpäivät vinksahtaneiksi, absurdeiksi ja ajoittain julmiksikin, ja tätä tunnelmaa pyrimme pelissä tavoittelemaan. Pelaajia on syytä varoittaa näistä teemoista etukäteen.

Ropeconin skenaariokilpailun 2017 toinen sija.

Jäähyväiset jäännösplaneetalla

Skenaariossa pelataan avaruuspaleontologeja, jotka kaivavat muinaisten elämänmuotojen jäännöksiä autioituneella planeetalla! Tapahtumien edetessä pelaajat piirtävät yhdessä planeetan karttaa.

Tekijä: Maija Korhonen

Mitä Liitupiiri tekisi?

Skenaariossa pelataan televisiosarjan nuoria faneja, jotka ovat käymässä televisiosarjan fanitapaamisessa ja yrittävät rohkaistua tutustumaan toisiinsa. He hakevat rohkeutta fanittamansa televisiosarjan henkilöhahmojen toimintamalleista samaan tapaan kuin ihmiset ovat aina etsineet toimintaohjeita uskonnoista ja myyteistä. Skenaariossa on viisi kohtausta, ja useimpien kohtausten alussa luetaan yhdessä katkelmia televisiosarjasta. Kun pelaajahahmot seuraavat toiminnassaan jonkun tv-sarjan hahmon esikuvaa, he saavat lisää rohkeutta, ja pelaajat saavat bonuksen nopanheittoonsa.

Huom! Skenaario ei sovellu lapsille.

Tekijä: Maija Korhonen